Російська влада почала “полювання” на розробників своїх розхвалених крилатих гіперзвукових ракет. Це сталося одразу після того, як в Україні заявили про збиття “Кинджалів”.

Як повідомляє Moscow Times, в Росії заарештовано трьох вчених Інституту теоретичної та прикладної механіки (ІТПМ) (Новосибірськ), які займалися створенням гіперзвукових ракет. Їм загрожує довічне ув’язнення з держзраду.

Про арешт винахідників стало відомо з листа співробітників ІТПМ. Вони зазначали, що доктора технічних наук та головного наукового співробітника Валерія Звегінцева підозрюють у держзраді. Звегінцев був засновником лабораторії аерогазодинаміки великих швидкостей в ІТПМ.

А раніше арештували директора ІТПМ Олександра Шиплюка та головного наукового співробітника Анатолія Маслова. Всі вони мають ті ж звинувачення, що й Звегінцев – 275 КК РФ «Держзрада».

Видання зазначає, що всі троє обвинувачених причетні до розробки гіперзвукових ракет.

“Загалом у Сибірському відділенні РАН, яке відоме сильним потенціалом у фізико-математичній області, кримінальне переслідування зазнали 16 осіб, включаючи ексглаву, академіка РАН Олександра Асєєва”, – пише Moscow Times.

Нагадаємо, російська влада ще у 2018 році з пафосом презентувала нову гіперзвукову зброю. У цьому заході навіть взяв участь президент Володимир Путін. Під час презентації він розповів про гіперзвуковий ракетний комплекс “Кинджал”, який “гарантовано долає” системи ППО та ПРО.

А 4 травня в Україні сили ППО першими у світі збили російський “Кинджал”, який летів на Київ. Загалом Україні вдалося ліквідувати вже 7 таких ракет.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦