Загальна мобілізація в Україні триватиме, поки діє режим воєнного стану. А він, як відомо, діятиме мінімум до 18 серпня 2023 року.

Загальна мобілізація у військо передбачає роздачу повісток чоловікам призовного віку (з 18 до 60 років). Тож до кінця літа всі, хто входить до цього вікового цензу ризикують поповнити ряди української армії.

Окрема категорія чоловіків в Україні може спати спокійно, їм повістки не світять. Це ті, хто має судимість за тяжкі злочини, або ж ті, що тяжко хворіють, чи мають хронічні захворювання, які не дозволяють їм йти воювати.

Також до війська не потраплять чоловіки призовного віку, які перенесли хірургічне втручання та мають відновитися після операції (на підставі рішення військового комісаріату). Не можна до армії й чоловікам, що мають в організмі металеві конструкції.

Чоловіки, що мають проблеми з опорно-руховим апаратом теж не можуть виконувати військові обов’язки.

Для чоловіків 18-60 років, які страждають на важкі хвороби, такі як СНІД, гепатити, туберкульоз чи інші заразні недуги в армію теж зась.

А ще “відкосити” від призову можуть чоловіки з правом на відстрочку. Це категорія громадян, які мають документи щодо неможливості піти до війська через сімейні обставини, чи бронювання у певних сферах зайнятості, або ті, хто має служити науці.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦