Мешканці Дніпра у соцмережах почали масово жалітися на “нашестя змій”. Плазунів помітили у центрі міста та на околицях. Громадяни, не знаючи, що за вид змій “атакував” місто, почали викликати рятувальників.

Окремі містяни кажуть, що помічали змій навіть на стінах будинків. Як доказ, вони опублікували відповідне відео у місцевих Телеграм-каналах.

Ситуацію прокоментував директор Київського зоопарку Кирило Трантін. У коментарі ТСН він пояснив, що з настанням тепла змії вилазять погрітися на сонце. 

За його словами, ті плазуни, яких фіксували дніпряни на фото та відео, не становлять жодної загрози. 

Так, Трантін впізнав на відео неотруйних вужа та полоза. Фахівець каже, що вони просто вилізли у пошуках їжі. 

“Миші, щурі. Змії шукають та полюють на них. Те, що їх виявили у центрі Дніпра не викликає подиву, адже поруч Дніпро і зараз у плазунів період міграції та відкладення яєць. А тепла та сонячна погода дозволяє подорожувати”, – пояснив він.

Директор столичного зоопарку порадив мешканцям Дніпра не чіпати змій та обходити їх стороною, аби не налякати, бо змії саме через людей є видом, що зникає.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦