Російська Федерація від початку вторгнення 24 лютого 2022 атакувала українські населені пункти цілодобово. Проте після відтіснення Збройними Силами України російських військ до східних рубежів обстріли ставалися переважно у нічні години або під ранок.

Така тактика російської армії незрозуміла та підступна, оскільки більшість українців у такий час сплять, не чуючи повітряної тривоги, чим ризикують бути вбитими російськими ракетами.

Військовий експерт Олег Жданов у коментарі ТСН спробував пояснити, чому росіяни обирають пізню ніч та ранок для ракетних обстрілів.

Можливо, зазначив він, вони розраховують, що сили повітряної оборони України у цей період доби не такі пильні. І що начебто оператори розрахунків ППО можуть бути втомлені вночі та під ранок й “пропустять” ціль.

“Дивіться: третя година ночі, людина фізично хоче спати, вона втомилася. Пильність цього оператора, вона може бути трошки пригнічена. Вони на це і сподіваються. Вдень усі бадьорі, всі дивляться на екран і пильнують, досягти успіху шансів дуже мало. Тому вони застосовують переважно нічний або передранковий час”, — вважає Жданов.

Що стосується того, як довго Росія здатна на масовані ракетні удари, експерт каже, що, на жаль, варто готуватися до нових трагедій. Однак ворог може змінити тактику.

Треба готуватися…, що ракети будуть летіти. Хоч одна залишиться — однаково вони її запустять по нас. На жаль, це їхня головна мета”, — додав Жданов.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦