Адміністрація американського президента Джо Байдена оновила кількість ядерних боєголовок, які розгорнуті та готові до застосування.

Це сталося після того, як росія вирішила тимчасово вийти з Договору про скорочення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь. Про це повідомляє Bloomberg.

Нині Сполучені Штати мають 1419 боєголовок із ядерним зарядом. Серед них розгорнуто 662 ракети різного типу базування (наземного/підводного/повітряного). Це вкладається в рамки ліміту – 1550 боєголовок на 700 одиниць техніки.

У Держдепі США заявили про дотримання прозорості щодо інформації про ядерне озброєння. Вважається, що такі заходи необхідні в час високої політичної напруженості.

При цьому Росія, яка призупинила участь в цьому договорі, не надала інформації про свої ядерні можливості. У Байдена заявили, що це рішення є помилковим для РФ.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦