Шість блогерів, які проживають в Києві, зняли на відео роботу ППО та поширили відео у мережі, де мають сотні тисяч підписників.

Служба безпеки України знайшла усіх і тепер їм може загрожувати до 8 років позбавлення волі.

Зауважується, що вночі 16 травня вони фіксували на фото та відео те, як українська протиповітряна оборони знищує ворожі повітряні цілі над Києвом. Блогери розкрили місце, де базувалися ЗРК для збиття крилатих та балістичних ракет, та специфіку роботи.

За кілька хвилин ці відео вже з’явилися в російських ЗМІ та Telegram-каналах, які контролюють спецслужби РФ.

Крім цього, спеціалісти Служби безпеки заблокували роботу камер, які в онлайн-режимі знімали роботу ППО. Такі відеокамери належать до певних київських комерційних структур. Потім відео з’явилися на стрімінговому сервісі YouTube. Його ворог міг використати для нових, більш прицільних ударів по Україні.

У причетних до злочину відібрали смартфони та комп’ютерну технікою, за допомогою якої відбувалося поширення забороненого контенту.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦