Жителі Землі можуть залишитися без найпопулярніший сорт бананів через стійкий штам грибка TR4, який розміщується в грунті.

Вчені з Австралії виявили, як можна змінити геном бананів, аби подолати цю проблему. У Технологічному університеті Квісленда розробили геномодифікований банан Кавендіш, який не вражає цей грибок, відомий як панамська хвороба.

На те, щоб виявити ген стійкості, вчені витратили шість років. Впродовж цього часу вирощували модифіковані плоди у польових умовах на Півночі острова. Завдяки цьому вдалося створити звичайні на вигляд/смак банани Кавендіш, яким не страшний грибок TR4.

Тепер науковці хочуть отримати всі потрібно дозволи від австралійського та новозеландського уряду. У разі позитивного результату людям не варто хвилюватися про зникнення бананів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦