Європейський аналітик Януш Бугайський пояснив, чому російська федерація досі існує, хоч і є failed state, тому ця ворожа країна може розпастися.

В інтерв’ю NV експерт зауважив, що росія досі існує, хоч і не успішною імперією. За його словами, це навіть не національна та не громадянська держава. У РФ вже немає тих інститутів, які дійсно ефективно працюють, та відсутня ідеологія.

Авторитетний аналітик зауважив, що стійкість РФ забезпечують доходи, які та отримує від продажу енергетичних носіїв. Саме це дозволяло вести бізнес та підтримувати якийсь рівень життя для населення, заспокоювати громадськість та створювати картинку “все добре”. Саме це створювало ілюзію, що росія розвивається та є сучасною країною, хоч це і не так.

Експерти Atlantic Council прогнозують, що найближчими 10 роками росія може розвалитися. Серед основних причин: війна в середині РФ, революція та політична дезінтеграція. При цьому повномасштабна війна проти України може мати негативні наслідки не тільки для вищого керівництва, але й для всієї росії загалом.

Своєю чергою американський військовий командувач Бен Ходжес вказує, що розпад РФ буде поступовим та дуже швидко пришвидшиться, ставши неконтрольованим. Війна в Україні сильно підірвала довіру громадян до влади, армія втратила свій авторитет, а економічна ситуація значно погіршилася.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦