Митрополиту УПЦ Московського патріархату Іосафу, який керував Кіровоградською єпархією та привселюдно показував свої проросійські погляди, було винесено судове рішення.

СБУ зібрала достатню доказову базу на Іосафа (у цивільному житті Петро Губенюк) та його секретаря у підтримці збройної агресії РФ проти України. Обидва визнали свою провину.

Таке рішення Кропивницького райсуду вважається першим в Україні. Оскільки вони співпрацювали зі правоохоронцями, то їхнє покарання послабили. Так, вони отримали три роки ув’язнення з іспитовим терміном на два роки. Їм заборонено протягом року займати керівні посади в релігійних установах.

Служителі УПЦ МП вихваляли захоплення української території росіянами та роздували ворожнечу щодо релігійних переконань в Кіровоградській області на користь росії.

Митрополит Іосаф був в близьких стосунках з російським патріархом кірілом, який надавав накази щодо виправдання агресії РФ в Україні. Вказівки надходили у вигляді письмових циркулярів та під час приїздів Іосафа до москви.

Вірянам роздавали відповідну літературу, листівки, де вихваляли путінський режим та виправдовували окупантів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦