Міжнародний пісенний конкурс “Євробачення” відкрив світові чимало нових облич, зокрема культовий гурт ABBA, Селін Діон, Maneskin тощо

Часто участь в цьому конкурсі має велике значення для подальшої кар’єри співаків/співачок, музикантів чи гуртів. Розповімо про кількох артистів, які стали справжніми зірками після “Євробачення”

Рафаель – 1966-67 роки

Іспанський виконавець Рафаель прославив себе та іспанську музику на весь світ завдяки участі в конкурсі. Попри те, що він зайняв тільки 7 та 6 місця, але йому аплодував весь зал стоячи.

Вперше він виступив з піснею Yo soy aguel, коли всі вважали, що він має перемогти. Проте йому не вистачило балів. Вже наступного разу у 1967 році він представив пісню Hablemos, яка стала хітом, а сам Рафаель світовою зіркою, який об’їздив ледь не всю Європу.

Кліфф Річард – 1968 і 1973 роки

Британець Кліфф Річард (справжнє ім’я Генрі Вебба) брав участь у “Євробаченні” в 1968 році та 1973 році. Вперше він посів 2 місце, а наступного – 3. Проте завдяки цьому шоу його кар’єра стрімко почала розвиватися, а його пісні лунали по радіо та телебаченню, сам артист давав багато концертів. Вважають, що він став зачинателем англійського рок-н-ролу.

Хуліо Іглесіас – 1970 рік

Хуліо Іглесіас в 1970 році виступив на Євробаченні з піснею All kinds of everything, посівши 4 місце з 12 учасників. Проте цей конкурс відчинив йому двері у великий шоубізнес. Він став давати концерти в Європі, а потім і по світу.

Джанні Моранді – 1970 рік

Того ж 1970 року італієць Джанні Моранді зайняв тільки 8 місце з 12, але його співоча кар’єра пішла вгору. Він записав три десятки альбомів, знімався у фільмах, давав концерти.

АВВА – 1974 рік

Шведський гурт ABBA переміг на конкурсі в 1974 році з композицією Waterloo. Після цього квартет став дуже успішним. Вони підкорювали музичні чарти, продали 350 мільйонів записів гурту і така популярність тривала, поки АВВА не розпалася у 80-х роках.

Селін Діон – 1988 рік

У 1988 році переможницею Євробачення стала Селін Діон, яка представляла Швейцарію. Її пісня Ne Partez Pas Sans Moi запала в душі глядачів надовго. Після цього кар’єра Селін просто злетіла. Саме вона виконує саундрект до “Титаніка”.

Тіна Кароль – 2006 рік

Українська виконавиця Тіна Кароль у 2006 році посіла тільки 7 місце на конкурсі, але ця участь принесла їй успіх. Оскільки вона випустила англомовний альбом, який не раз називали золотим.

Також “Євробачення” розкрило світу таких талановитих артистів, як Олівія Ньютон-Джон, Аль Бано, Джонні Логан, Тото Кутуньйо, Кончіта Вурст та багато інших.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦