Українська протиповітряна оборона показує все кращу майстерність. Коли на початку війни вдавалося збити тільки 50% ворожий цілей в повітрі, то зараз – 90% по Україні та до 100% у столичному регіоні.

Таку статистику наводить The Washington Post, посилаючись на дані Центру стратегічних та міжнародних досліджень США (CSIS) та українських військових.

Зауважується, що така влучність систем ППО пов’язана з нової західною зброєю та досвідом Сил оборони України. Такі ж успіхи називають просто неймовірними.

У звіті CSIS зауважується, що в перші місяці війни Україна могла перехоплювати тільки менш ніж половину випущених окупантами ракет. Нині ж українська ППО не дає росії можливості досягати своїй цілей, рятуючи життя та критичну інфраструктуру.

Командир бригади командування ППО “Центр” з позивним “Граніт” повідомив, що Київ надійно захищений, адже там збивають майже всі ракети.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦