Російські окупанти мають наміри вивезти працівників Запорізької АЕС, повідомляє “Енергоатом”.

Таку інформацію було отримано з Енергодара 10 травня. Там ворог має намір “евакуювати” 3100 осіб з атомної електростанції.

Крім цього, відомо про 2700 працівників АЕС, які раніше вимушено підписали контракт із фейковими компаніями від Росатома, та їхні родини. Їх також будуть вивозити.

Генштаб ЗСУ повідомив, що вже частина запорізьких атомників опинилися в Ростовській області РФ. Інші робітники підпали під заборону виїзду за межі міста ще від початку окупації. “Евакуація” поглибить проблему достатньої кількості персоналу для нормального функціонування станції навіть у відключеному стані.

При цьому Україна веде підготовку до деокупації Запорізької АЕС та створює команду зі спеціалістів станції, які змогли вибратися з окупацію на підконтрольну територію України. Аби росіяни припинили проводити своє беззаконня, треба якомога деокупувати станцію.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦