Іноді на обід хочеться чогось легкого, але й ситного. Особливе бажання з’їсти супчику з’являється, коли ви переїли і ваш шлунок потребує чогось рідкого.

Пропонуємо приготувати смачний суп з куркою, яйцями та вермішеллю. Після нього ви не будете відчувати голод, зарядитесь енергією та отримаєте дозу вітамінів. Якщо хочете зробити страву справді особливою, то замініть звичайні макарони домашньою яєчною локшиною. Для більш наваристого бульйону треба брати курку з кісткою, а воду тільки бутильовану (у жодному разі не з-під крану).

На 4 літри води нам знадобиться 300 г курки, 100 г локшини, три середніх картоплини, одна морква та стільки ж цибулі, свіжа зелена цибулька та кріп, 2 ст. ложки соняшникової олії, яйце, лавровий лист/перець/сіль.

Для початку займіться куркою. Її треба проварити. Коли м’ясо закипить, воду треба злити та додати нової. Тоді бульйон вийде прозорим. Також можете видаляти піну з бульйону. Курку варять десь 40-60 хвилин.

Картоплю ріжте великими кубиками, моркву – натерти на терці, зелену цибуля та ріпчасту – дрібно нашинкуйте. Потім скористайтеся пательнею та обсмажте моркву (1 хв.), потім додайте туди обидві цибулі і просмажте ще десь 5 хвилин.

Вермішель або локшину треба кидати через 10 хвилин, як картопля опинилася в каструлі. Тоді ж додавайте “лаврушку” та зажарку. Проваріть ще стільки ж часу. Яйце збийте окремо в мисці за допомогою виделки.

Коли локшина звариться, додайте у суп кріп. Тільки після цього повільно вливайте яйце. Після цього кілька хвилин проваріть та вимикайте.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦