Смачне пастеризоване молоко можна приготувати за кілька хвилин. Для цього ж допоможуть кілька важливих та простих порад.

Сире молоко купують на ринках, у фермерських магазинах чи ж беруть непастеризоване у супермаркетах. Завдяки варінню молока можна зупинити процес розмноження молочних бактерій та вб’є їх.

Проте це зробити не так просто, як здається на перший погляд. Часто на молоці дуже швидко утримується піна, воно збігає та пригоряє. Так втрачається потрібний смак.

Тому важливо, що найкраще кип’ятити свіже молоко. Налийте його в каструлю та, помішуючи, варіть на середньому вогні. Час закипання молока дуже малий – від 3 до 5 хвилин (треба розуміти, скільки у вас молока). Після цього одразу вимикайте, але мішайте ще кілька хвилин – так не утвориться пінка та плівка.

Дуже частою причиною підгорання молока є те, що ви використовуєте нержавіючий чи керамічний посуд або ж не стежите за часом. Найкраще підходить саме емальований.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦