Російський шпигун пішов служити в Збройні сили України, щоб збирати секретні дані для окупантів.

“Кріт” стежив за українською бойовою авіацією. Всю отриману інформацію передавав своїм кураторам в росії, повідомляє Служба безпеки України.

Зазначається, що ворожого шпигуна затримала військова розвідка у Миколаївській області. Інформатор був родом з Криму, а в 2014 році підтримав росіян та залишився при окупантах на півострові.

За час проживання під окупацією він отримав російський паспорт та навіть добровільно став на військових облік рф. Згодом чоловіку запропонували негласну співпрацю про шпигунство. Так, перед 24 лютого 2022 року він приїхав до родичів в Миколаївську область. Щоб більш ефективно збирати військові дані для ворога, інформатор мобілізувався до ЗСУ ще 2022 року.

У СБУ повідомили, що “крота” цікавило переміщення бойових літаків, позиції ППО, розташування складів з боєприпасами та паливом.

Виявилося, що дані окупантам “військовий ЗСУ” передавав через свою колишню дружину, яка мешкає в Криму та тримає контакт з ФСБ РФ. Комунікували зрадники через анонімний месенджер.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦