Пропонуємо приготувати смачні та ніжні пиріжки з вишневою начинкою, які виходять особливо м’якими завдяки тісту. Його замішування відбувається трішки інакше від того, що ми звикли.

Зокрема тісто треба готувати “навиворіт”, але так випічка вийде справді пухкою.

Для цього вам потрібно яйце та столова ложка сметани, 250 мл молока, 100 г цукру, 30 г дріжджів, 20 г масла та столова ложка олії, борошно. Для начинки можете брати не вишні, але й будь-які інші ягоди/фрукти та сир.

Спосіб приготування:

З’єднайте сметану, цукор, дріжджі та яйце, все добре розмішайте. Молоко та масло треба прокип’ятити та охолодіть. Потім додайте до суміші, які попередньо приготували.

Далі займайтеся борошном, яке додавайте до приготованої суміші. Має вийти “густа сметана”, розмішуючи вінчиком. На 1,5 години залиште в теплому місці, за можливості – кутайте.

Займіться замішуванням тіста, додавши 1 ст. ложку олії, аби не прилипало до рук. Ще 30 хвилин почекайте, поки підійде тісто, а після ліпіть пиріжки.

Попередньо нагрійте духовку, а пиріжечки змастіть яйцем і випікайте до 40 хвилин за температури 180 градусів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦