Впродовж останніх місяців в росії “гаряче”, адже постійно щось і десь горить-палає. Зокрема страждають нафтобази, а потяги з військовим спорядженням сходять з рейок. Не виключенням стали військкомати та аеродроми.

Офіційно ще ніхто не взяв на себе відповідальність за такі дії, але росія продовжує звинувачувати Україну у всіх проблемах.

Пожежа на севастопольській нафтобазі

Наприкінці квітня в окупованому Севастополі загорілася нафтобаза, а вогонь поширився нібито на 1000 кв.м, але гасіння тривало кілька днів.

За даними ГУР Міноборони України, згоріло більш як 10 резервуарів з продуктами нафтопереробки. Це десь 40 тисяч тонн пального, якими планували заправити російські бойові кораблі, звідки обстрілюють українські міста.

Супутник зафіксував зміни, що сталися після вибуху.

“Бавовна” в Євпаторії та Севастополі

Ввечері 1 травня у двох окупованих містах, що розташовані на півострові Крим, було гучно. За інформацією окупантів, Севастополь атакували дрони з України. Один навіть збили, раділи росіяни. Проте ці дані можуть бути і фейковими, адже на Севастопольській бухті щось таки сталося. Дим, який зняли очевидці, став свідченням цього.

Підрив опори ЛЕП у Ленінградській області

1 травня було підірвано одну з опор ЛЕП в цьому регіоні. На іншій ж опорі навіть помітили вибухівку, яку розмінували.

Також постраждала і Бєлгородська область, де невідомий БПЛА атакував будівництво оборонних споруд біля кордону з Україною. Дрон скинув вибухівку. Звісно, звинуватили у всьому Збрйні сили України.

У Брянській області РФ 1-2 травня відбувалися атаки на залізничні колії. Зокрема партизани підірвали ті шляхи, якими перевозилися велика кількість палива для окупантів. Після сталося займання та масштабна пожежа.

Російські пропагандисти звинуватили диверсантів, які вели стеження з коліями. Навіть знайшли певні “докази” з недопалків та пляшок від пива.

За інформацією росЗМІ, близько 20 вагонів опинилися поза рейками. Також перекинулися контейнери з металобрухтом та цистерни з сіркою та селітрою.

У Тьоткиному Курської області 2 травня нібито стався обстріл з української сторони. Окупанти навіть поскаржилися на 10 “прильотів”. Проте звичним ділом для росіян є обстрілювання самих себе.

Вночі 3 травня біля Тамані загорілася нафтобаза, яка всього лишень за 15 км Керченського мосту. За даними пропагандистів, причиною стало “падіння дрона”.

Тієї ж ночі на Брянщині п’ять дронів здійснили атаку на аеродром Сєща, що за 170 км від українського кордону. ППО росії не змогло помітити такі цілі, тому безпілотники успішно добралися до цілі. Два з них було знищено, один – зник, ще два вдало вибухнули над об’єктом та пошкодили літак Ан-124 “Руслан”.

З аеродрому Сєща росія вже неодноразово запускала дрони-камікадзе іранського виробництва по Україні. Також там базуються російські винищувачі та гелікоптери, які залучають до бомбардування України.

На іншому російському аеродромі в Гостилиці в Ленінградській області загорівся ангар, де було розміщено гелікоптери.

Звісно, “вишенькою на торті” стали безпілотники, які успішно долетіли до Кремля. Їх навіть не помітили системи ППО, розставлені на дахах багатоповерхівок в москві. Після цього у москві закрили небо навіть для цивільних квадрокоптерів. Скільки триватиме ця заборона, невідомо.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦