Служба безпеки України продовжує встановлювати російських військовослужбовців, які вчиняли злочини проти українців та порушували правила введення війни.

Нещодавно було ідентифіковано підполковника з Дагестану Аюба Ельдарова, який віддавав наказати катувати та знищувати громадян України на тимчасово окупованій частині Запорізької області.

Командир одного з батальйонів 96-го полку оперативного призначення 46-ї окремої бригади Росгвардії сформував “каральні загони” з військових РФ та колаборантів, а цивільних українців знищував у “газових камерах”. Такі жахливі дії він вчиняв у катівнях в Бердянському районі.

Для катування українців використовували хімікати та електрострум, деяких цивільних жителів було вбито. Ймовірно, за такі “старання” Ельдарову було вручено “орден мужності”.

У травні 2022 року окупанта призначили “комендантом селища Чернігівка” у тимчасово окупованому Бердянському районі Запорізької області. Він займався придушенням опору та влаштовував масштабні репресії.

Виходець з Казбеківського району Дагестану організував “каральні загони”, які відшукували українських патріотів, викрадали їх, катували та навіть вбивали.

“Задокументовано факт застосування ворогом задушливих газів у спеціально обладнаних “камерах”, де тримали українських бранців”, – повідомили в СБУ.

Антилюдяними способами окупанти пробували схилити українців до співпраці, щоб отримувати інформацію про місця дислокації та переміщення Сил оборони України. Дагестанський “різник” не тільки віддавав накази, але й безпосередньо брав участь в затриманнях та катуваннях.

У катівню Ельдарова міг потрапити будь-хто та за будь-які дії. Зокрема свідок поділився, що пережив тортури через підписку на український Telegram-канал. Ще одну людину затримали за підозрою у коригування вогню ЗСУ, іншу – за слова про підтримку Збройних сил України.

В Дагестані “різником” пишаються. Його навіть просять розповісти школярам про “героїчну” боротьбу окупантів проти беззбройних українців, а також виправдати російську агресію проти України.

Влітку 2022 року Ельдарову вручили “орден мужності”.

СБУ опублікувала перехоплення, під час яких воєнний злочинець віддає накази на катування цивільних українців у Бердянському районі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦