Українці з гумором та досить оригінально покарали куратора російського хакерського угрупування АРТ 28, офіцера ГУР РФ Сергія Моргачева.

Так, українські хакери з “Кібер Спротиву” зламали його пошту та замовили йому “подарунок” у вигляді іграшок для дорослих. Такий сюрприз було оплачено банківської картки підполковника Моргачева.

Активісти змогли отримати доступ до анонімних облікових записів офіцера в соцмережах та навіть “злити” копії його документів на загал. Про це повідомили в матеріалі міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm, експерти якого отримали листи росіянина для аналізу.

Зауважується, що хакерське угрупування APT 28 ( Fancy Bear, Pawn Storm) є одним з найвідоміших в Росії, яка прямо підпорядковується російській військовій розвідці. Члени цієї організації причетні до численних кібератак, спрямованих на урядові та неурядові об’єкти США, Німеччини, Італії, України та інших країн.

У розслідуванні InformNapalm повідомили й особисті дані підполковника. Виявляється, що місцем його народження є Київ. Проте навчання він проходив вже в московській Академії ФСБ і зараз є громадянином РФ.

Як випливає з резюме Моргачева, у військові частині Міноборони РФ він вже служить понад 10 років.

Серед його посадових обов’язків було шукати та контролювати особовий склад відділу, організовувати роботу. Розслідувачі підтвердили, що він керував групою хакерів у складі ГРУ.

Українські хакери, які зламували соцмережі Моргачева, влаштували йому сюрприз. З його банківської картки було замовлено сувеніри з логотипом ФБР та велику партію іграшок для дорослих. Останнє замовлення вже виїхало.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦