Шведський музикант, гітарист легендарного гурту ABBA пішов із життя. Лассе Велландера не стало у віці 70 років

Трагічну новину повідомило видання The Daily Mail 10 квітня, але смерть настала ще у п’ятницю, 7 квітня. Причиною став рак, оскільки хвороба дуже швидко поширювалася, а лікування не дало жодних результатів.

“Лассе нещодавно захворів, виявилося, що у нього рак, який поширився стрімко. Рано вранці у Страсну п’ятницю (у католиків — ред.) він помер в оточенні своїх близьких. Ми дуже любимо тебе і сумуємо за тобою”, – розповіли рідні музиканта у Facebook.

Нагадаємо, що Лассе був родом зі Швеції та брав участь у створення хітів деяких культових гуртів в 70-80-х роках. У жовтні 1974 року чоловік приєднався до ABBA, а їхньою першими спільними роботами стали пісні Intermezzo No.1 та Crazy World.

Гітарист також брав участь у нещодавньому альбомі гурту — Voyage (“Подорож”), який вийшов у 2021 році. Це альбом став першим після виходу останнього, а це минуло 40 років.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦