У Харківській області російські військові продовжують спроби знищення місць зберігання тіл загиблих окупантів.

Водночас українська сторона збирає тіла ворогів на деокупованих територіях Харківщини для обмінного фонду. Місцеві жителі нині показують місця з рештками.

Від вересня 2022 року військові пошуковці знайшли більш як 400 тіл, але їх значно більше. Спеціалісти відбирають ДНК, аби родичі могли дізнатися про загибель. Проте росіяни випускають ракети саме по місцях, де зберігаються останки окупантів. Про це повідомили в сюжеті ТСН.

У селі Грушівка Харківської області тіла окупантів лежали навколо зруйнованих будинків. Росіяни покинули своїх же ж, коли тікали звідти. Населений пункт звільнили 8 вересня. Після цього місцеві жителі вирішили засипати їх піском, оскільки трупний запах сильно поширювався, а сморід був по всьому населеному пункту.

“Тут двоє, там один. Загалом, чотири десь було. Це ті, що я знаю”, – згадала Ксенія, де бачила тіла окупантів.

Військові з пошукового підрозділу забирають кожне тіло окупанта, у якому б стані воно не було. Рештки росіян використають для обміну.

“Сам факт фіксування того, що тіло російського військовослужбовця перебуває тут на території нашої землі, для подальшої передачі цих матеріалів до міжнародного трибуналу”, – розповіли військові.

Запусками ракет та знищенням місць зберігання тіл окупанти намагаються приховати реальну кількість військових, які загинули в Україні.

“Проводиться огляд тіла, відбирається проба ДНК. Потім вона заноситься у базу даних і для родичів військовослужбовців збройних сил Російської Федерації. Я їх дуже прошу звертатися до наших представників і шукати своїх близьких”, – пояснили фахівці.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦