У Європі хочуть зобовʼязати виробників електроніки та побутової техніки до обовʼязкового ремонту проданої їми ж продукції навіть після закінчення терміну гарантії. Мова йде про десятирічне обслуговування.
Про ініціативу, що стимулюватиме відповідальне споживання, стало відомо з повідомлення Європейської комісії.

Зараз, коли з технікою щось стає не так, люди часто просто викидають її, замість того, щоб полагодити чи знайти ремонтну майстерню. Іноді виробники заохочують таку поведінку, а іноді людям простіше просто купити новий продукт, а не намагатися його полагодити самостійно.

Це означає, що щороку в Європейському Союзі створюється до 35 мільйонів тонн обладнання, яке можна повторно використовувати, а споживачі змушені витрачати 12 мільярдів євро на нове обладнання для заміни.

«Правило десяти років» поширюватиметься на продукти, які мають відповідати «вимогам ремонтопридатності» Євросоюзу. Це пральні машини, посудомийні машини, сушарки, холодильники, телевізори, зварювальне обладнання, кондиціонери, сервери та сховища даних. ЄС обіцяє в майбутньому додати до цього списку мобільні телефони та планшети.

Перш ніж ця пропозиція стане законом, її має узгодити Європейський парламент і держави-члени.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦