Російські хакери здійснюють масові атаки на українців.

Зокрема ворог надсилає електронні листи зі шкідливими посиланнями нібито від імені Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України. Про це повідомили у пресслужбі установи.

Як попередили у Держспецзв’язку, в разі переходу за посиланням із листа на комп’ютері буде створений RAR-архів (наприклад, “08.11.2022.rar”). Він міститиме файл-ярлик із назвою “Засоби ТЗІ, які мають експертний висновок про відповідність до вимог технічного захисту інформації.lnk”. Якщо відкрити цей файл, то на ваш комп’ютер або ноутбук буде завантажено шкідливі програми. Зокрема і тих, що викрадають дані.

Розсилка шкідливих електронних листів здійснюється за допомогою сервісу @mail.gov.ua. Тобто російські хакери намагаються ще ретельніше маскуватися під представників державних органів України.

Хакерське угрупування UAC-0010 (Armageddon), яке пов’язують із ФСБ РФ, від початку повномасштабної війни належать до переліку найактивніших угруповань, які атакують Україну.

Наприкінці жовтня було зафіксоване розсилання шкідливих електронних листів від імені низки структур сектору безпеки і оборони – пресслужби Генштабу ЗСУ та Служби безпеки України. Тому не виключено, що й надалі росіяни можуть використовувати подібні “прикриття”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦