В холодну пору люди надають перевагу теплим напоям, які можуть зігріти. Йдеться про чай, каву та глінтвейни.

Проте такі напої можуть зашкодити вашим зубам через високий вміст цукру. Таку думку висловила експертка косметичної стоматології Сундіпа Пателя в коментарі Еxpress.co.uk.

Які проблеми з зубами можуть виникнути через тривале вживання солодких напоїв:

1. Оскільки зуби зазнають тривалого впливу цукру, то є більше часу для утворення зубного нальоту. Як наслідок – карієс та неприємний запах з роту.

2. Утворення плям на зубах. Через наявність мікроскопічних отворів на зубах там затримуються бактерії. Таким чином утворюють плями, які можна прибрати професійним доглядом за ротовою порожниною.

Як можна захистити зуби від впливу глінтвейну і кави

Насамперед пам’ятайте, що зуби треба чистити двічі на день по дві хвилини. Експерти радять використовувати зубну щітку з м’якою щетиною.

Використовуйте рідину для полоскання рота на регулярній основі. Також не забувайте про флос (двічі на день).

Пийте багато води, їжте вітамінну їжу та обмежте споживання цукру. Пам’ятайте, що стоматолога потрібно відвідувати регулярно.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦