Російський президент Володимир Путін намагається знищити Україну, оскільки не в силі її завоювати.

Таку думку висловив верховний представник Європейського союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель в блозі на сайті ЄС.

За його словами, вже пройшло майже 9 місяців від розпочатої Путіним війни проти українців. На зустрічі глав МЗС країн G7 обговорили ескалацію зі сторони РФ, авіаудари та атаки безпілотниками по цивільному населенню та інфраструктурі.

“Оскільки Путіну не вдалося завоювати Україну, очевидно, що тепер він має намір тероризувати українське населення та знищити країну”, – наголосив Боррель.

Представник ЄС анонсував збільшення допомоги гуманітарного спрямування зі сторони країни Європейського союзу. З приходом зими вона стане ще більш потрібною.

Важливе завдання – підтримання української економіки на плаву. Для цього ЄС має готовність виділяти для України 1,5 млрд євро на місяць. Це може допомогти покрити українські потреби на 2023 рік.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦